Oorkaarsbehandeling

Dit is een oeroude behandeling die oorspronkelijk afkomstig is van de Hopi Indianen uit het zuiden van Amerika. Een oorkaars is een dun, natuurzuiver katoenen pijpje waarin bijenwas, honingextract en traditionele Indiaanse kruiden zijn verwerkt zoals salie , kamille en St Janskruid. Deze “kaars” wordt in de gehoorgang gezet en aangestoken. De trilling die door de warmte ontstaat en de lichte onderdruk door het “schoorsteeneffect” in de uitwendige gehoorgang masseren het trommelvlies wat een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft.

Daarnaast wordt door de warmte de doorbloeding verhoogd, het afweersysteem geactiveerd en de ontslakkende werking van de lymfevaten verbeterd. Alle aandoeningen die zich boven het sleutelbeen voordoen komen in aanmerking voor een oorkaarsbehandeling.

Welke klachten kunnen behandeld worden met oorkaarsen?
Alles wat met het hoofd te maken heeft.
Snurken / Oorsuizingen (tinnitus)
Migraine / Reguleren van de druk bij hoofdpijn
Ontsteking of irritatie van de bijholtes (sinusitis)
Chronische bijholte- en/of voorhoofdsholteproblemen
Oordruk: dichtslaan van het oor
Keelpijn / Ontstoken amandelen
Neusslijmvliesontsteking
Oor verstopping door te veel oorsmeer (cerumenprop)
Verkoudheid / Griepklachten
Duizelingen

Een oorkaarsbehandeling duurt 1 uur. De klant komt in een rustige, warme omgeving even helemaal tot zichzelf. De behandeling start met een geleide meditatie om uit de hectiek van alle dag weer helemaal contact met jezelf te maken.

Vervolgens worden de oren en lymfe gemasseerd. Dit dient om de energiestroom goed op gang te brengen en om de lymfebanen te activeren. Dit helpt bij het verwerken van de losgekomen afvalstoffen. Daarna gaan we een oorkaars branden (dit duurt ongeveer 10 minuten per oor) de “kaars” wordt met het niet brandende gedeelte zachtjes met een licht draaiende beweging in het oor gebracht. Tijdens het branden van de oorkaars hoort u een ruisend of knisperend geluid, daarna wordt het andere oor gedaan.

Na de oorkaarsbehandeling ligt men nog ca. 15 min. Dan kan ik nog gebruik maken van reiki, edelstenen, klankschaal of voetmassage. Hierbij wordt gekeken naar de behoefte per persoon.

Het effect van de oorkaarsbehandeling is een diepe reiniging van de oren en alle holtes en een rust moment voor jezelf! Bovendien vermindert het gebruik van oorkaarsen de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes.

60 min. € 57,00